“Trenden: ökad samverkan och paketering av lösningar”

Swedish Edtech Industry välkomnar regeringens digitaliseringsstrategi
maj 19, 2017
Pionjärer inom digitala hjälpmedel
juni 15, 2017

Itslearning är en av de marknadsledande lärplattformarna som tidigt satta pedagogiken i första rummet och kanske därför blev så stora. I Sverige är de idag 25 anställda fördelat på kontor i Malmö, Göteborg och Stockholm och globalt är de över 400 anställda. Vi träffade Fredrik Fenberg, försäljningschef i Sverige och halkade in på trenden vi ser, att fler bolag samarbetar.

Studentprojekt blev en jätte

Företaget startade i slutet av 90-talet via ett studentprojekt vid högskolan i Bergen, Norge. -Vi är väldigt glada över att fortfarande ha våra grundare som då var studenter kvar i bolaget. Det stärker vår trovärdighet på marknaden och visar på att vi är ett företag med långsiktighet och som verkligen brinner för att förbättra förutsättningarna för lärare och elever. Vi började inom högre utbildning, men har sedan länge skolan som fält också, säger Fredrik. Han berättar om sin bakgrund på Försvarsmakten med digitala medieplatfformar och önskade att han själv hade haft möjlighet till att använda LMS (Learning Management System) under sin studietid. -Jag är rätt säker på att det hade gynnat mina betyg.

Var befinner sig ert företag om fem år?

Vi förvärvade LMSer Fronter för ett par år sedan, så nu har vi två varumärken på marknaden. Om 5 år så är vi fortsatt en av de största lärplattformarna och självklart så önskar vi då en ännu större marknadsandel.

Varför har ni blivit medlemmar i Swedish Edtech Industry?

För oss var det en självklarhet, vi vet att SEI har stora möjligheter att påverka branschen, men också i att ta tillvara på våra möjligheter. Det har saknats ett forum för dialog mellan oss leverantörer och aktörer. Vi har väldigt mycket att vinna på att samverka och att i framtiden kunna ”paketera” våra lösningar tillsammans.