Vi fortsätter att presentera ledamöterna i vår styrelse. Den här gången får ni lära känna Paulin Larsen Berglöf, grundare och vd för Whippy och även vice ordförande i vår styrelse.
Företaget Whippy är relativt nya medlemmar i Swedish Edtech. Som grundare och vd berättar Paulin att Whippy är ett företag som specialiserar sig på digital on- och offboarding. Genom att erbjuda skräddarsydda introduktionsprocesser, digitalt innehåll och en nischad teknisk plattform vill man hjälpa företag att effektivisera sina processer och mäta resultaten av sitt arbete. Paulin är också vår vice ordförande styrelsen med extra fokus och på att stärka just B2B-arbetet inom edtech-segmentet.
– Tillsammans med teamet är uppgiften att vidareutveckla vårt arbete för segmentet. Det har gjorts mycket bra hittills, men jag tror att vi tillsammans med våra medlemmar kan skruva det lite till och ta ett steg framåt dels för att bli fler och dels skapa ett ännu större värde. Vi har nyligen samlat in vad våra medlemmar i segmentet har behov av. Målet är framåt att skapa en samlingspunkt för edtech-företag som riktar sig till företag och organisationer där vi kan utbyta kunskap, identifiera gemensamma utmaningar och hitta nya möjligheter tillsammans, berättar Paulin.
Behovet av att kompetensutveckla medarbetare växer stadigt, och det medför en ökad efterfrågan på edtech-lösningar för företag och organisationer. Genom samarbete och engagemang ser Paulin en möjlighet att övervinna utmaningar och skapa bättre förutsättningar för lärande.
– Tillsammans kan vi göra utbildning mer tillgänglig, effektiv och engagerande för alla. Som ensam aktör är det svårt att påverka i den utsträckning som vi kan när vi arbetar tillsammans, säger hon.
Om du får önska, hur ser Sveriges utveckling inom digitalt lärande framåt ut?
– Vi har en spännande tid framför oss, inte minst med tanke på AI-utvecklingen. Personalisering och individanpassningar tror och hoppas jag kommer att se annorlunda ut framåt och på en mer sofistikerad nivå. Rapporter visar att vi ligger efter i digitaliseringen och det kan jag relatera till när det kommer till on- och offboarding. Jag skulle vilja se att vi rör oss framåt från enbart datorisering till digitalisering där vi effektiviserar, uppgraderar processer och lärandet till att t ex skapa önskvärda beteenden.