Svensk edtech på exportresa till Hong Kong med Prins Carl Philip

Bildbaserad interaktiv kontakt mellan hem och skola
oktober 18, 2017
“Digitaliseringen är en urkraft!”
november 20, 2017

Swedish Edtech Industry reser till Hong Kong med Business Sweden och Prins Carl Philip. Syftet är att främja svenskt näringsliv inom design och utbildning. Detta är Swedish Edtech Industrys första internationella resa för att främja export av svensk edtech.

Resan pågår den 5-7 december och programmet omfattar flera besök bland annat hos generalkonsuln i Hong Kong, ett besök på en internationell skola samt möten med delegationer från flera länder. Resan har en delegation med svenska designföretag och en delegation med svenska edtechföretag med på resan. Läs mer om resan i hovets pressmeddelande.

Det är otroligt spännande att få tillfälle att åka till Hong Kong med Business Sweden med Prins Carl Philip i spetsen. Vi vet att intresset för edtech i Asien är enormt och att intresset för svenska teknologiska lösningar och innovationer är stort. Nu får vi tillfälle att formalisera kontakter, lyfta fram svenska företag och skapa möjligheter för export, säger Jannie Jeppesen, vd på, Swedish Edtech Industry.

En bransch i snabb tillväxt

Den svenska edtech branschen är stor och befinner sig i stark tillväxt enligt den senaste rapporten som visar på 12% tillväxt förra året, de nya små bolagen blir dessutom fler och har en procentuell ökningstakt på över 50%.

Kontakt gällande resan till Hong Kong:

Marie Claire Maxwell, Head of Technology and Startup Lead Asia Pacific Business Sweden 073-32 90 077

Jannie Jeppesen, vd Swedish Edtech Industry 070-22 44 865