Soundtrap- en internationell raket

Rapport: Edtech i världen- nya möjligheter
februari 27, 2017
Oro kring förutsättningar för kompetensutveckling och likvärdighet
mars 14, 2017

Soundtrap är ett fem år ungt bolag som redan har 1,2 miljoner användare i 200 länder, med största basen i USA. Soundtrap är en användarvänlig, webbaserad musikstudio, som fungerar på alla plattformar. Den används på skolor runt om i världen, inte bara för musikundervisning utan också för att göra podcasts i alla ämnen – och i språkundervisning. Eftersom den är helt webbaserad kan man lätt samarbeta på distans. Idag har bolaget 36 anställda och bland ägarna hittar vi, förutom bolagets grundare, även Industrifonden. Vi fångade upp en av medgrundarna, Fredrik Posse.

Ni har haft en snabb expansion, med många nya användare och marknader, ni är samarbetspartners med både Google och Microsoft idag. Var befinner sig Soundtrap om fem år?

“Soundtrap har redan användare i de flesta av världens länder, men om fem år kommer musik- och podcastskapande vara en självklar del av undervisningen i alla ämnen, i alla årskurser och på alla marknader, mycket tack vare Soundtraps användarvänliga tjänster. Tillsammans med lärare och skolledare kommer vi att ha utvecklat flera nya tjänster och användningsområden, som effektiviserar undervisningen – inte minst genom att göra lärandet roligare. Vi har varit pådrivande för att utveckla elevers kreativitet och samarbetsförmåga.”

Varför är ni medlemmar i Swedish Edtech Industry?

“Det är mycket spännande som händer inom edtech och som kommer att revolutionera undervisningen, inte minst genom digitala tjänster. Genom att slå sig samman kan edtechföretagen nu med gemensam kraft påskynda revolutionen, både i Sverige och utomlands. Vi ser fram emot det!”

Vi presenterar regelbundet våra medlemsbolag. Ett sätt att visa på bredden av tjänster och produkter inom edtech, educational technology.