Snabbväxande edtechbolag: “Svensk skola skall vara en förebild för andra länder”

“Gammal” rektor vill revolutionera skoladministration tillsammans med spelutvecklare
augusti 10, 2017
Artificiell intelligens skall individanpassa utbildning
augusti 28, 2017

Vi tog ett snack med Karl Alfredsson, vice VD på Göteborgsbolaget Lin Education. Lin har funnits i åtta år och har snabbt vuxit ur huvudkontoret i Göteborg. Förra året öppnades kontor i Stockholm och nu öppnar man kontor i Malmö. Idag har de 90 anställda och vi har hört ryktas om att de nu även nosar på andra länder.

-Hittills har över 800 000 barn, elever och vuxna har tagit del av våra olika lösningar, säger Karl stolt.

-Vi jobbar med att ta ett helhetsgrepp kring gränslandet mellan pedagogik och teknik i svenska skolor. Vi gör detta genom att erbjuda skolan moderna ekosystemslösningar för digitala verktyg, kompetensutveckling för ledare och lärare och mjukvara i form av läromedel och struktursystem, allt för att lärandet skall utvecklas i takt med tekniken.

“Svensk skola skall vara en förebild för andra länder, men också andra branscher”

Som vice VD med ansvar för innovation och lärande, har Karl ansvar för att leda Lins grundläggande pedagogiska och didaktiska utveckling kopplat till lärande, utveckling av produkter och marknadsföring.

– Vi vill etablera svensk skola som en förebild för lärande för andra sektorer och länder och är superstolta över att vi idag kan göra det. Vi har redan börjat jobba med att applicera samma syn på lärande i småbolagssfären och ser enorma kopplingar mellan skola och näringsliv i framtiden. Vidare ser vi att vårt digitala ramverk Loops kommer att lanseras inte bara i nordiska företag utan i lärandesammanhang i först Norden och sedan resten av världen.

Varför har ni blivit medlemmar i Swedish Edtech Industry?

Samarbete är enda vettiga sättet att vidareutveckla och förbättra strukturer så att lärandet för barn och vuxna utvecklas ännu bättre och alla positiva arenor för att samarbete ser vi som möjligheter.