SchoolSoft använder AI för att skapa bästa tänkbara schema

Ugglo gör det roligare för eleverna att läsa och lära
februari 7, 2020
SAMS – administrativt system för minimering av manuella rutiner
februari 25, 2020

Vi har pratat med Hernán Ruiz, vd på SchoolSoft, ett företag med 43 anställda som funnits sen 2003 och som idag erbjuder tre produkter: lärplattform, schemaläggningsmodul och elevadministration. SchoolSoft används av förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildning, både inom friskolorna, där företaget har cirka 70% av marknadsandelen och inom den kommunala världen. Samtliga folkhögskolor är också kunder.

Bidra till bättre utbildning och samhällsnytta
När vi startade 2003, var vi en av pionjärerna i att ta fram en lärplattformslösning, berättar Hernán, som har lång erfarenhet både som vd och entreprenör med ett driv att bygga lönsamma bolag som ger samhällsnytta. Vår ambition är att underlätta skolans pedagogiska arbete och administrativa processer för att därigenom bidra till en bättre utbildning – samhällsnytta! De administrativa processerna som finns i modulen elevadministration, fortsätter Hernán, är t.ex. hantering av elevkö, ansökningar, bevakning av skolplikt, interkommunal ersättning, kommunala aktivitetsansvaret, fakturering av barnomsorg och betygssättning för alla skolformer. 

Fristående moduler som ska fungera med andra
Nu, nästan 20 år efter starten, är vårt fokus att se till att de olika delarna i SchoolSoft ska stå för sig själva, säger Hernán. Målet för 2020 är att schemaläggnings- och elevadminstrationsmodulerna ska kunna fungera helt fristående tillsammans med alla de större lärplattformarna i Sverige. Vi vill på riktigt ta upp kampen med våra konkurrenter, för fortsatt utveckling inom dessa två områden som idag domineras av ett fåtal aktörer. Utveckling och innovation sker när vi är flera på marknaden som erbjuder och anpassar lösningar efter kundernas olika behov, menar Hernán.

AI för effektivare schemaläggning
Extra stolta är vi över vår lansering av SchoolSoft AI Schema nu till våren, berättar Hernán. Det är ett helt revolutionerande schemaläggningsverktyg som bland annat använder sig av AI för att ta fram bästa tänkbara schema, fortsätter han. Ett riktigt spännande exempel på hur AI kan användas och underlätta det administrativa arbetet i skolan. 

En gemensam röst i debatten
Vi avslutar med att fråga Hernán varför de valt att vara med i Swedish Edtech Industry och han svarar att branschorganisationen är jätteviktig om man ska ha något att säga till om i den politiska världen, det blir en gemensam röst som är med och sätter agendan i debatten. 

Läs mer om SchoolSoft här.