“Gammal” rektor vill revolutionera skoladministration tillsammans med spelutvecklare

“Branschnyheter, nätverkande och samarbeten skapar möjligheter”
augusti 8, 2017
Snabbväxande edtechbolag: “Svensk skola skall vara en förebild för andra länder”
augusti 18, 2017

Vi träffade Håkan Olsson, den före detta rektorn och nu VD på Skolplattformen, tillsammans med Simon Åhnberg och Kloon Productions.

-Jag brukar säga att jag haft alla roller som man kan ha inom skola, allt från elevassistent till rektor och chef för en central elevhälsa. Genom åren har jag stött på en hel del olika administrativa plattformar och när jag kopplades ihop med Kloon production av min barndomskamrat Simon, så öppnades möjligheten för att bygga en skolplattform som behövdes. Kloon har mångårig erfarenhet från webbutveckling och spelutveckling. Tillsammans bildar vi den unika kombinationen av insikt kring skolans styrning och verksamhet genom mig, företagande genom Simon och modern webbutveckling genom Kloon.

Vi har tänkt att revolutionera skoladministration i Sverige, sedan norden och till sist i världen. Det ska vara enkelt, snyggt och säkert. Håkan nämner unicornen, ett bolag värderat till mer än en miljard dollar, Instructure som bland annat har produkten Canvas LMS som de haft som samarbetspartner för några av sina skolprojekt i Sverige. -Efter jul släpper vi vår unika modul för elevhälsa som kommer göra underverk för arbetet med elevhälsodokumentation.

“Skolor kommer tjäna in en heltidstjänst på våra smarta lösningar”

Idag levererar Skolplattformen till ett antal skolor. – Om 5 år har våra kunder tjänat in minst en heltidstjänst per skola genom våra smarta lösningar. Resurser som då kan läggas på att skapa fler möten mellan pedagog och elever. Vi är därför det självklara valet för merparten av skolorna i Sverige och vi har även kunder i Europa.

“Branschorganisationen behövs för att öka beställarkompetensen och för viktigt nätverkande”

-Vi ser det som en självklarhet att vara en del av Swedish Edtech Industry. Dels för att vi ser att beställarkompetensen måste öka hos kunderna, men även för att bidra till att stärka hela Edtech-scenen i Sverige.  Vi är i dagsläget även intresserade av investeringar vilket gör Swedish EdTech Industry till ett viktigt forum för nätverkande.