Etablerad hårdvaruleverantör satsar på edtech

Supertalang startar digital studie- och yrkesvägledning
juni 19, 2017
“Branschnyheter, nätverkande och samarbeten skapar möjligheter”
augusti 8, 2017

Vi har träffat Gunnar Fransson, VD för Xllnc International, än så länge en doldis inom edtech-branschen , men ett av de riktigt stora inom hårdvaruleverans och smart hantering av digitala arbetsplatser. Deras kunder är ofta stora företag och finansiering av den digitala arbetsplatsen, samt projektledning och innovation genom app-utveckling för digitala processer är en del av erbjudandet. Skolan är en av deras nya affärsområden och vi kan nog räkna med att se mer av Xllnc framöver.

Bolag i snabb tillväxt

Xllnc startade  först som ett framåtlutat säljbolag i Stockholm som ganska snabbt insåg att det behövdes leverans också. -Som alltid är timing viktig och vi kunde förvärva Nicator som hade precis den leveransapparat som vi behövde. Med båda pusselbitarna på plats lades grunden för den snabba tillväxt vi haft sedan dess.

Ni utvecklar den digitala arbetsplatsen idag, var befinner sig ert företag om fem år?

Då har vi tagit våra digitala processer och expanderat in i nya områden och geografier. Vi skall växa.

Varför har ni blivit medlemmar i Swedish Edtech Industry?

-Att skolan digitaliseras är en angelägenhet som berör alla. Barn och unga är framtiden och eftersom det är skolans uppgift att rusta eleverna inför vuxenlivet måste utbildning ligga i framkant, inte bakkant. Att genom konceptet IST Everyday, ett samarbete mellan IST och Xllnc, möta den unga generationen för utveckling genom digitalisering av lärande är otroligt inspirerande och utvecklande, speciellt för mig som fyrabarnspappa ger det en stark mening.