Corsmed – som en flygsimulator för MR

Skola24 – ett viktigt nav i skolans verksamhet
september 11, 2020
Zcooly kompletterar undervisningen med lärande spel
september 18, 2020

Vi har pratat med Erik Jacobsson, VD på Corsmed AB, ett företag som bygger en träningsplattform för röntgensjuksköterskor som vill träna på MRI (magnetresonanstomografi/magnetkamera) och som finns med på 33-listan 2020, Ny Tekniks startuplista där de utser Sveriges bästa, mest innovativa teknikstartups.

Tillgängliggör träning för fler genom simulering

Erik, som är civilingenjör i grunden men som även arbetat som managementkonsult, med företagsstrategi och inom försäljning, driver i första hand affärssidan av bolaget. Han förklarar att MR-kameror är väldigt dyra, vilket gör träningen svårtillgänglig, samtidigt som de som vill blir riktigt bra behöver träna, eftersom MR är en manuell och skicklighetsbaserad process. Så det Corsmed erbjuder är som en flygsimulator för MR, en plattform där användarna kan köra en simulerad MR-kamera från vilken dator som helst, och således få obegränsad träning till en bråkdel av priset. Corsmed har funnits sen 2017 och grundades i 6,5 års forskning, säger Erik. Forskning som varit oerhört viktig för att kunna erbjuda den träningsmiljö kunderna behöver.

Högkvalitativ vård oavsett vem som sitter bakom MR-kameran

Vi är alltså relativt nya på marknaden, fortsätter Erik, men vi hoppas att vi inom fem år är globala och har bidragit till att utbildningssystemet kring MR är effektivare och att patienter över hela världen får konsekvent högkvalitativ vård, oavsett vem som sitter bakom MR-kameran.

För att få effekt av digitaliseringen behövs ett stort samarbete mellan många aktörer, så att en helhetbild som drar i samma riktning kan växa fram, menar Erik som också berättar att coronapandemin påverkat dem. Ett tag gick det trögare med försäljning, när flertalet kunder självklart fick bråttom att fokusera på annat, säger han. Men nu har fler insett vikten av att digitalisera sin träning och inte vara beroende av sjukhusen, vilket också kommer märkas framöver, tror Erik.

Samarbeta och utbyta erfarenheter

Vi vill vi vara med och bidra, samarbeta samt påverka ekosystemet på det sätt vi kan hjälpa till och därför är det bra för oss att vara medlemmar i Swedish Edtech Industry. Sen vill vi också komma i kontakt med fler personer som verkar på liknande marknader för att diskutera och utbyta erfarenheter, avslutar Erik.

Läs mer om Corsmed här.