Nordiska edtechbranschen drivs av <3

Save the date!
maj 9, 2014

I Silicon Valley-baserade edtech nestorn Eilif Trondsens senaste blogginlägg funderar han kring anledningarna till den nordiska edtech scenens dominerande marknadsinriktning, det formella utbildningssystemet från förskola till gymnasiet. Det ser ut till att vi skiljer oss en del mot edtech-företag i startup-meckat Silicon Valley, där fler vänder sig till högre utbildning och corporate education, ett betydligt mer lukrativt område.

Endast 8% av de nordiska edtechentreprenörerna anger att de är “in it for the money”

I inlägget lyfter han bland annat fram att endast 8% av de nordiska edtech-entreprenörerna anger att de är “in it for the money”. Edtech entreprenörerna drivs helt av en vilja att lösa problem och utmaningar inom samhällets viktigaste område, utbildning. Hjärta på det!  

Eilif har under en lång tid utforskat och medverkat till att bygga broar mellan nordiska edtech entreprenörer och investerare i Silicon Valley genom nätverket Silicon Vikings och samlar information och data kring de förutsättningar och utmaningar nordiska edtech-bolag har. Ett tips, för att få insikt i nordisk edtech och bygga upp ditt nätverk, är att följa hans arbete. Det gör vi!