Kommande Evenemang

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lansering av Edtechkartan.se

6 mars, 2018 @ 08:00 - 10:00

Vad?

Under hösten har deltagare från branschorganisationen arbetat med att ta fram en systemkarta över det svenska edtech-landskapet, Edtechkartan.se, en interaktiv och lättanvänd digital systemkarta som löpande ska hållas uppdaterad. Kartan tar utgångspunkt i skolans och skolhuvudmannens verksamhetsprocesser, och utifrån dessa verksamhetsområden mappas leverantörer in som idag har lösningar för att stödja processen.

Syfte och målgrupp

Syftet med att ta fram en systemkarta över edtech-lösningar är att öka kunskapen hos nationella beslutsfattare om vilka lösningar som idag finns tillgängliga för den svenska marknaden.

Målgruppen för systemkartan är alltså primärt nationella beslutsfattare och organisationer som påverkar och sätter ramar för vår bransch.  Kartan syftar inte till att ge någon form av “best practice” för huvudmän eller peka på vilka lösningar som bör användas, utan snarare tydliggöra den bredd som faktiskt finns av lösningar inom svensk edtech.

Målet – att ta fram edtechkartan.se

Vår systemkarta är en interaktiv och lättanvänd digital systemkarta som löpande ska hållas uppdaterad. Kartan tar utgångspunkt i skolans och skolhuvudmannens verksamhetsprocesser, och utifrån dessa verksamhetsområden mappas leverantörer in som idag har lösningar för att stödja processen.

Arbetet har resulterat i  en karta som utgår från tre huvudområden: huvudmannaprocesser, skoladministrativa processer och utbildningsprocesser. Inom varje huvudområde har vi identifierat ett antal verksamhetsprocesser (36 totalt) och arbetat fram definitioner av dessa. Arbetsgruppen har medvetet lagt processerna på en relativt hög nivå, utan att bli för granulär i beskrivningarna. Bedömningen har gjorts utifrån en kompromiss mellan två kriterier; kartan ska vara lättläst och överskådlig samtidigt som kartan skall visa på den mångfald som finns hos branschens alla leverantörer.

Detaljer

Datum:
6 mars, 2018
Tid:
08:00 - 10:00

Arrangör

Swedish Edtech Industry
Telefon:
+46 702 244 865
E-post:
jannie@swedishedtechindustry.se
Webbplats:
http://swedishedtechindustry.se/